Mina kurser

Kursupplägg
Här finns inga långa teoretiska genomgångar utan undervisningen sker huvudsakligen som praktiskt övningsspel. Du får spela med givar anpassade till varje lektions tema, så att det som lärs ut kan tillämpas direkt.

Kurslängd
Grundkurs 1 omfattar 12 tillfällen ā 2 timmar och 45 minuter. Övriga kurser är på 10 tillfällen - om inget annat anges.

Grundkurs 1 (Nybörjare)
Inga förkunskaper behövs – vi börjar helt från grunden! Du får prova på några gånger innan du betalar kursavgiften! CD-skiva för hemmabruk finns att köpa.

Grundkurs 2
Kursen är lämplig terminen efter Grundkurs 1. Denna kurs lämpar sig även för dig som gjort ett längre uppehåll och funderar på en ”comeback”. CD-skiva för hemmaträning finns att köpa.

Fortsättningskurs - Bjud bättre & Spela bättre
Vi håller oss fortfarande budgivningsmässigt på ”grundnivå” men lär oss mer om speltekniken. Tonvikten ligger på bl.a. att planera spelföringen innan du spelar på från träkarlen, vilka maskar som ska slås, hur dom ska slås och i vilken ordning färgerna ska spelas. Kursen handlar förstås även om försvarsteknik och utspel. Mycket tid kommer att ägnas åt ”Suckarnas konvention” – Upplysningsdubblingen! Målet är att du ska bli en ännu bättre spelare och ännu säkrare i din budgivning. CD-skiva för hemmabruk finns att köpa.

Påbyggnadskurs - LIGHT
Det här är en lite ”tuffare” kurs för dig som vill lära dig nya konventioner, men inte de mest invecklade! Du bör vara ganska säker på grunderna för att hänga med! Mycket repetition av lektionerna. CD-skiva finns.

Påbyggnad - PLUS
En ännu ”tuffare” kurs där du får lära dig ännu fler avancerade och sofistikerade metoder i anfall och försvar. Här bör du också ha goda förkunskaper.

Mera Spel
Spelteknik på Fortsättningsnivå. 5 lektioner. Våga maska. Trumfa ut eller inte? Fixa kommunikationen i sangspel. m.m. Vi inleder med några temagivar, lektionen fortsätter sedan med fritt spel och professionell lärarhjälp.

Alla Bjuder
Konkurrensbudgivning. 5 Lektioner. Har vi en lämplig hand för att vara med i budgivningen? När ska vi sluta bjuda? m.m. Lektionsupplägg som i ”Mera Spel”.

Minikurser
Varje kurs omfattar 3-5 tillfällen ā 2 timmar och 45 minuter.

Trivselbridge
Tävlingsspel under trivsamma former för mindre rutinerade spelare.

Prova-på-bridge. För företag och föreningar. Perfekt för en "kick-off".

Privatlektioner. Efter överenskommelse.

Övrigt.
Försäljning av egna CD-skivor till alla kurserna och av kursmaterial, "lathund" (grund)
• Hjälp med Ungdomsbridge • Tävlingsspel.
• Ungdomar under 26 år utan inkomst av jobb betalar endast 25 % av kursavgiften på alla kurser.


Rogers Bridgeskola • Odens Tvärgränd 4, 231 42 Trelleborg • 0410-149 29 • 0705-43 18 01 • rogersbridgeskola@telia.com